GRADINITE CONSTANTA
Cele mai bune gradinite particulare Constanta
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Cel mai mare respect îl datorăm copilului”
 
 
________________________________________________________________________________________
Un GHID de mare ajutor parintilor
 
material oferit de World Vision Romania
 
  
“In general, mamicile nu accepta sa le spui ceva rau despre copilul lor, chiar daca tu, avand ochiul format si experienta, observi anumite simptome la micuti, vezi anumite aspecte, le cunosti si ai vrea sa le atentionezi cu privire la existenta unui pericol. Aceasta este firea umana. Parintii nu pot accepta cu usurinta faptul ca micutul ar putea sa sufere o intarziere mentala, sa fie autist, sa aiba anumite probleme. De aceea, poate ar fi mai usor pentru unii dintre ei sa rasfoieasca un ghid care sa le ofere informatii de mare importanta pentru sanatatea copiilor lor”, ne-a marturisit gandurile sale, doamna Constantina G., o mamica a unei fetite cu dizabilitati din Medgidia.

Din pacate, lucrurile chiar asa stau, iar repercusiunile lipsei de informare a parintilor pot avea urmari din cele mai neplacute pentru copii.

“Am un fiu de 16 ani, autist. Din pacate, mi-am dat seama mai tarziu ca fiul meu are probleme si mi-a lipsit curajul sa merg la doctor cu el. Îmi era foarte teama de ce-ar putea sa-mi spuna... De la trei ani, copilul nu a mai vorbit deloc si avea o privire pierduta... Cu toate acestea, m-am adresat medicului abia cand a implinit 5 ani. Daca ar fi fost cineva sa ma informeze sau as fi avut un ghid pe care sa il rasfoiesc, poate m-as fi dus cu el mai repede la medic. Era primul copil si nu stiam ce sa fac...Baiatul are acum 16 ani si este elev in clasa a III-a”, a declarat D. Tanure, mama unui băiat autist care beneficiaza de serviciile Centrului World Vision din Cernavoda.

Pana la varsta de 6 ani, cand copilul trebuia sa mearga la gradinita, mama a observat ca ceva este in neregula cu el, dar a crezut ca pustiul e doar alintat, fiind singur la parinti. Baiatul nu era bolnav fizic. Abia cand l-a dat la gradinita a vazut ca nu tine pasul cu ceilalti copii, ca acestia rad de el tocmai pentru ca era altfel decat ei si a luat o hotarare neinspirata. L-a tinut acasa pana la 13 ani, cand au venit pentru prima data la centrul World Vision. “Dupa o evaluare psihologica, mama a fost indrumata sa duca baiatul la o scoala cu regim special, iar astazi, dupa doi ani de scoala si de prezenta continua la Centru, copilul este sociabil, face adunari, transcrie texte, se descurca sa cumpere ceva de la magazin si aduce bine restul...Daca mama ar fi avut acest Ghid la vremea respectiva sau daca ar fi avut de unde sa-si insuseasca anumite cunostinte despre dezvoltarea normala a copilului, probabil ca recuperarea lui ar fi fost mult mai mare”, a precizat Gabriela Carp, coordonatorul Centrului de Intervenţie pentru Copiii cu Dizabilităţi din Cernavodă.

“De multe ori, parintii noilor nascuti observa ca micutii au anumite probleme, dar nu stiu ce insemna simptomele pe care le observa  la copil si nu se adreseaza unui medic de specialitate la timp. Multe dintre simptomele care ar trebui sa le dea de gandit le trateaza ca pe lucruri fara prea mare insemnatate, iar atunci cand isi dau seama ca ceva nu este in regula cu copilul, de multe ori este prea tarziu. De asemenea, multi dintre parinti refuza sa accepte faptul ca fiul sau fiica lor poate suferi o intarziere mentala, le este rusine de acest lucru, de rude, prieteni si prefera sa ignore simptomele, sa respinga realitatea. In cazul acesta singurul care sufera este copilul”, a mai adăugat Gabriela Carp.

Ghidul “Toţi copiii au drepturi egale” destinat părinţilor ai căror copii sunt cu dizabilităţi dar şi părinţilor care au copii mici, este primul din România care şi-a propus să raspunda pe înţelesul tuturor, la o serie de intrebari: de ce un limbaj pozitiv poate ajuta un copil să reuşească dincolo de limitele impuse de propria lui condiţie fizică, de ce societatea “creează” dizabilităţi pentru persoanele care au limitări de diferite tipuri, de ce părinţii cred uneori că “nu are niciun rost” să-şi ajute copiii cu dizabilităţi să se dezvolte, de ce calitatea îngrijirii pe care o primesc are cea mai importantă influenţă asupra nou – născuţilor şi copiilor mici, cum pot contribui părinţii la siguranţa şi ocrotirea copiilor, fără a le îngrădi acestora libertarea şi încurajându-i să se dezvolte.  

Puteti accesa GHIDUL, de pe site-ul organizatiei World Vision Romania, aici


 
______________________________
 
 
 
 

 

www.gradinite.particulare.ro va prezinta: gradinite constanta,gradinite private constanta,gradinite particulare constanta,gradinita constanta, gradinita privata constanta,gradinita particulara constanta,scoala constanta,scoli constanta,summer school constanta,after school constanta, centru educational constanta,cresa constanta,crese constanta,loc de joaca constanta,centru de studiu constanta,ateliere de creatie constanta,atelier de creatie constanta,limbi straine pentru copii constanta,work shop constanta,meditatii copii constanta,muzica copii constanta,pictura copii constanta
Pe site www.gradinite.particulare.ro gasiti detalii despre:Centru educational Constanta pentru copii de la 1 an , Gradinite din Constanta - Gradinite particulare din Constanta: Gradinita Cambridge Constanta, Gradinita Colibri Constanta, Gradinita Gamex, Gradinita Casuta din Padure, Cresa Gradinita Kitybity, Gradinita Casuta cu povesti Constanta,  Gradinita Spectrum Constanta, Gradinita La Nouvelle Generation Constanta, Gradinita  Brancoveneasca Constanta,Gradinita Champions Constanta, Gradinite cu program de vara Constanta- Gradinita de vara Micul Brancovean din Constanta, Gradinite cu program saptamanal Constanta,Gradinite din Constanta - Gradinite de stat din Constanta - gradinite cu program normal Constanta,gradinite cu program prelungit Constanta, Scoli din Constanta - Scoli particulare din Constanta: Scoala Brancoveneasca Constanta, Scoala Petre Ispirescu Constanta, Scoala Cambridge Constanta, Scoala Spectrum Constanta, Scoala La Nouvelle Generation Constanta, Scoala Primara Particulara Colibri Constanta,Scoli de vara Constanta:Scoala de vara Micul Brancovean Constanta Locuri de joaca din Constanta:Loc de joaca Strumfii Land Constanta, Loc de joaca Kiddy Dady Constanta After school din Constanta: After school Paradisul Verde al copiilor Constanta, After school Little Kids Constanta, Sezen Stil Constanta, After school Clubul Istetilor Constanta, After school Scoala Brancoveneasca Constanta,after school Constanta.Crese din Constanta, Animatori pentru petreceri din Constanta: Clovnul Sica si trupa  Ciresarii Constanta,clovn Constanta Club de dans Constanta Black Sea – stiinta miscarii pentru copiii dumneavoastra Cabinet terapii alternative Constanta: Biorezonanta,Medicina estetica Timp liber: Program teatru pentru copii, Poezii pentru copii, Povesti pentru copii Cantece pentru copii, Poze de colorat pentru copii, Evenimente,Spectacole, Concerte. Papusi pentru copii Aradeanca,Libraria Constanta-Libraria Brancoveneasca-Sfintii Martiri Brancoveni Constanta.