Gradinite Cluj
gradinite cluj,gradinite private cluj,gradinite particulare cluj,crese private cluj, scoli cluj, after school cluj,loc de joaca copii cluj,cluj napoca
 
Evenimente Cluj
 
 
~ Premii pentru gradinite. gradinite.particulare.ro, gradinitebucuresti.particulare.ro si gradinitescoli.particulare.ro isi premiaza clientii. detalii aici
~Federatia Internatională de Sport Electronic (International eSport Federation) anunta desfasurarea in perioada 1 – 3 noiembrie   a Campionatului Mondial de Sport Electronic la Bucuresti, dupa ce, vreme de patru ani, acesta a avut loc in Coreea de Sud. Locatia : Sala Polivalenta Bucuresti. La eveniment vor participa  51 de tari, 42 dintre acestea fiind membre ale     Federatiei Internationale de Sport Electronic, in timp ce restul, de 9, sunt natiuni care au aderat la IeSF. Organizatorii vor oferi premii si spectatorilor. Valoarea acestora se ridica la  peste 7000 de euro, premiile totale fiind in valoare de 44000 de euro.
~Delegatia Romaniei a castigat peste 40 de medalii de aur la Editia a III-a a Campionatelor Europene de karate WUKF.La Campionatele Europene de Karate WUKF, desfasurate la Sheffield, Marea Britanie, desfasurate in perioada 16 - 20 octombrie 2013,  delegatia Romaniei a castigat peste 40 de medalii de aur si a obtinut locul intai in clasamentul final pe medalii. Sunt recunoscute urmatoarele stiluri : Shotokan, Goju-ryu, Shorin-ryu, Shito-ryu, Wado-ryu, Kyokushinkai şi Rengokai. La competitie au participat 1184 de karateka din 21 de tari. Cei 80 de sportivi romani au participat la toate intrecerile : copii, cadeti, juniori, seniori si veterani castigand peste 40 de medalii, 9 dintre acestea fiind castigate de copii
~Evaluare nationala in educatie

Etapa I a Evaluarilor Nationale in Educatie este programata dupa urmatorul calendar:

-Matematica - 19 octombrie 2013;

-Limba si literatura romana - 26 octombrie 2013;

-Limba engleza - 16 noiembrie 2013;

-Fizica - 30 noiembrie 2013;

-Informatica - 7-13 decembrie 2013. 

Etapa se adreseaza tuturor elevilor din invatamantul primar, gimnazial si liceal, avand ca scop evaluarea si fixarea cunostintelor dobandite pana in momentul concursului.

Incepand cu acest an scolar, elevii vor obtine mai multe premii la nivel national.

Inscrierea la concurs se va face in baza legitimatiei de inscriere si a codului unic.

 

Acesta  este  al  saptelea  an  scolar  in  care Fundatia de Evaluare in Educatie organizeaza concursuri cu peste 354.000 de elevi din clasele I-XII, la cinci dintre cele mai importante discipline: Matematica, Limba si literatura romana, Limba engleza, Fizica si Informatica.

Despre Evaluare in Educatie

Fundatia de Evaluare in Educatie organizeaza Concursuri Nationale de "Evaluare in Educatie" in mediul preuniversitar (clasele I-XII). Organizatia isi propune sa sprijine fiecare pas prin care un elev aflat intr-o etapa a formarii continue, sa aiba posibilitatea de a-si cunoaste masura valorii, in folosul propriu, al dezvoltarii individuale si, in ansamblu, in folosul societatii din care face parte. Proiectul este singurul axat pe evaluarea nationala continua a elevilor din clasele I-XII la cinci discipline importante.

Premiile pentru disciplinele Limba și literatura română, Matematică, Limba engleză, Fizică și Informatică se disting și se acordă în două categorii, după cum urmează:

 • Premii la nivel județean
 • Premii la nivel național 

Premiile la nivel județean se vor acorda elevilor care fac parte din clasamentul județean întocmit după fiecare etapă de evaluare. Premierea se va face la nivelul fiecărui județ. Din clasamentul județean fac parte primele 10 (zece) punctaje de la fiecare nivel de clasă, din fiecare județ, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute.

 •  Diplome de merit clasament județean

 

Premiile la nivel național se vor acorda elevilor care fac parte din clasamentul național întocmit după fiecare etapă de evaluare. Premierea se va face la nivelul întregii țări. Din clasamentul național fac parte primele 5 (cinci) punctaje de la fiecare nivel de clasă, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute.

 •  Medalii aferente primelor 3 (trei) locuri
 • Diplome de merit clasament național aferente primelor 5 (cinci) locuri 

Punctajul minim pentru obținerea acestor premii este de 65 de puncte.

Elevii care fac parte din clasamentul național nu vor primi diploma pentru clasamentul județean. Ei vor primi cea mai mare distincție a diplomei, respectiv diploma pentru clasamentul național.

Pentru Limba engleză, Fundația de Evaluare în Educație, acordă fiecărui participant accesul la Enciclopedia Britannica, în costul taxei de participare.

Premiile oferite la etapa competițională sunt valabile numai pentru elevii calificați la această etapă.

Premiile sunt următoarele:

 • Locul I – Laptop;
 • Locul II – Tabletă digitală;
 • Locul III – eBook Reader;
 • Locul IV – Aparat foto digital;
 • Locul V – Mp4 player;
 • Diplomă de merit pentru etapa competițională (pentru elevii care au obținut un punctaj mai mare sau egal cu 50 de puncte);
 • Adeverință de participare la etapa competițională (la cerere, tuturor participanților, pentru portofoliul educațional).

La etapa competițională, nu se premiază candidații care au obținut un punctaj mai mic de 50 de puncte.

Înscrierile la concursurile de evaluare organizate de către Fundația de Evaluare în Educație se vor face pe baza legitimației de înscriere și a codului unic.  Astfel, după prima participare, elevului i se va generea o legitimație de înscriere pe care este tipărit codul unic. Aceasta se va descarcă de pe site-ul http://www.evaluareineducatie.ro și se va folosi pentru următoarele înscrieri la concurs.

 

Română 2013-2014

Activă: Etapa I - 26 octombrie 2013

Elevii se pot înscrie la etapa I a concursului de evaluare, disciplina Limba și literatura română astfel:

a) În unitatea școlară: prin intermediul profesorului de la clasă al disciplinei de evaluat. Profesorul de la clasă contactează administratorul de test (organizator principal în centrul de evaluare), iar acesta face înscrierea la concurs.

b) În oricare dintre centrele de evaluare: cu o săptămână înainte de desfășurarea fiecărei etape, sunt disponibile pe site-ul  http://www.evaluareineducatie.ro, la secțiunea “Centre de evaluare”, informații despre centrele care organizează evaluarea: denumirea unității școlare, adresa, numărul de telefon și numele organizatorului principal. Înscrierea se face prin contactarea organizatorului principal.

c) Contactând Fundația de Evaluare în Educație

Matematică 2013-2014

Activă: Etapa I - 19 Octombrie 2013

Elevii se pot înscrie la etapa I a concursului de evaluare, disciplina Matematică astfel:

a) În unitatea școlară: prin intermediul profesorului de la clasă al disciplinei de evaluat. Profesorul de la clasă contactează administratorul de test (organizator principal în centrul de evaluare), iar acesta face înscrierea la concurs.

b) În oricare dintre centrele de evaluare: cu o săptămână înainte de desfășurarea fiecărei etape, sunt disponibile pe site-ul  http://www.evaluareineducatie.ro, la secțiunea “Centre de evaluare”, informații despre centrele care organizează evaluarea: denumirea unității școlare, adresa, numărul de telefon și numele organizatorului principal. Înscrierea se face prin contactarea organizatorului principal.

c) Contactând Fundația de Evaluare în Educație

Engleză 2013-2014

Activă: Etapa I - 16 Noiembrie 2013

Fizică 2013-2014

Activă: Etapa I - 30 Noiembrie 2013

Calendarul etapelor – An școlar 2013-2014

Etapa I

Matematică – 19 octombrie 2013
Limba și literatura română – 26 octombrie 2013
Limba engleză – 16 noiembrie 2013
Fizică – 30 noiembrie 2013
Informatică – 07 – 13 decembrie 2013
 
~Stiati ca…
Echinocțiul de toamnă, momentul în care durata zilei va fi egală cu cea a nopții va avea loc mâine.
„Punctul echinocțiului de toamnă, numit și punct autumnal, se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii, ce reprezintă proiecția pe sfera cerească a planului orbitei Pământului, cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cerești în cea sudică. Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopților.
Singurele excepții le întâlnim în regiunile polare, în zona polului nord începând lunga noapte polară, iar în cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocțiului de primavară. În emisfera sudică a Pământului, data de 22 septembrie marchează începutul primaverii”, explică specialiștii Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.
Începând cu Echinocțiul de toamnă, până pe 21 decembrie, când va fi echinocțiul de iarnă, durata zilei va scădea, iar nopțile vor fi din ce în ce mai lungi.
Echinocțiul de toamnă. Luna roșie
Zilele acestea va fi și unul dintre cele mai spectaculoase evenimente astronomice – luna plină din septembrie. Din cauza unei iluzii optice, luna este percepută ca fiind mai mare decât ar fi normal și are o nuanță roșie, asemănătoare cu apusul Soarelui. Este singura perioadă în care Luna strălucește pe tot parcursul nopții. 
Dacă pe tot parcusul anului Luna își face apariția la aproape o oră după ce apune Soarele, în această perioadă apare imediat după apus. De asemenea, pasionații de astronomie pot observa mai bine planetele Saturn și Venus. 
Echinocțiul de toamnă. Obiceiuri și tradiții 
Se spune că în calendarul popular se păstrează în perioada echinoțiului de toamnă amintirea celebrării unui străvechi început de an. „Părinții Bisericii creștine au suprapus aici, peste moartea și renașterea Zeiței Muma de origine neolitică, sărbătorile Adormirii (morții) și Nașterii Fecioarei Maria”, explică profesorulIon Ghinoiu.
Obiceiuri importante sunt concentrate în jurul zilei Crucii. La biserică se duc buchete de flori cu care se împodobesc crucea. Se spune că florile și frunzele sunt bune de leac, vindecă durerile de cap și de dinți, iar cu crenguțele de busuioc aprinse se afumă bolnavii de friguri. De asemenea, la biserică se duc și prune, care după ce sunt sfințite se pot păstra timp îndelungat și vindecă „de bube”.
~ gradinita saptamanala cluj
~ cresa iasi program non cluj
~ crese copii cluj
~ cele mai scumpe gradinite cluj
~ top gradinite cluj
~ lista gradinitelor cluj
~ gradinite de stat cluj
~ gradinite cluj preturi
~ gradinite cluj forum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
Lenjerii de pat pentru copii de gradinita