Click pentru a reveni pe prima pagina
 
 
 

Proiectul Caravana Istetilor  - Stiu, ma informez, deci sunt cel mai bun!
 
Revista Bubu - cel mai bun prieten!

Proiect avizat MECTS

                       Acest proiect a demarat in anul 2012 si isi propune sa implice copiii, parintii si cadrele didactice intr-o actiune comuna care sa contribuie, prin joc, activitati de stimulare a creativitatii si mult sport la constientizarea felului in care trebuie sa se desfasoare relatiile interumane, intelegerea si insusirea valorilor sociale si morale, la dobandirea de informatii utile si indispensabile in societatea actuala.

                       Pentru realizarea acestui obiectiv colaboram  cu : 

                       Ministerul Educatiei Nationale
                       Ministerul Mediului si Padurilor
                       IGPR - Directia Rutiera
                       IGPR - Institutul pentru Cercetare si Prevenire a Criminalitatii

                       Proiect Caravana Istetilor presupune actiuni pe mai multe planuri :

                       - Revista Bubu

                       O revista intens colorata, interactiva, pe gustul copiilor, cu abtibilduri, magneti de frigider, cifre si multe alte cadouri utile. Revista include jocuri, concursuri, precum si articole de interes major, scrise de specialisti in preventie  de la Institutul pentru Cercetare si Prevenirea Criminalitatii, care dau sfaturi celor mici cum sa se protejeze : sa nu dea detalii despre programul parintilor, sa nu primeasca dulciuri de la straini si altele.

                       O revista de real interes prin care incercam sa accentuam cunostintele copiilor:

- in educatie rutiera,
-
informarea antivictimală în rândul preșcolarilor și școlarilor din clasele 0-IV, pentru creșterea nivelului de siguranță

- cunoasterea si protejarea mediului inconjurator,

- sportul si importanta lui ,

-  sanatatea si igiena.

                       - Referat

In fiecare luna avem o tema unde sugeram cadrului didactic sa invite parintii la clasa o ora in fiecare luna si sa lucreze impreuna cu copiii, dupa care cadrul didactic realizeaza un referat care sa cuprinda : nr de parinti implicati, nr de copii implicati, parerea dumnealor cu privire la aceasta activitate,  se realizeaza fotografii la fata locului,iar cadrele didactice implicate in proiect cu minim 10 copii vor intocmi un referat si vor realiza tema lunara din proiect.
Referatul contine numele cadrelor didactice implicate in proiect si numele copiilor.
In baza proiectului se vor emite adeverinte lunare iar actiunile gradinitei/scolii implicate  vor fi publicate pe pagina de facebook a revistei promovand atat institutia de invatamant cat si persoanele implicate in proiect.

                       - Evenimente organizate in orasele tarii.

Aceste evenimente se desfasoara in unitati scolare,  locatii publice – Mall-uri si presupun participarea copiilor, cu sustinerea parintilor si cadrelor didactice la diverse « competitii » de dans, cultura generala si altele si se ofera trofee castigatorilor. La evenimente participa reprezentanti ai sustinatorilor acestui proiect.
 
Daca doriti sa va inscrieti in proiect, sa va abonati la revista Bubu-Cel mai bun prieten!, sau pentru detalii, nu ezitati sa ne contactati: click aici.