GRADINITE CONSTANTA
Gradinite particulare Constanta
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Cel mai mare respect îl datorăm copilului”
 

Gradinite Constanta

Click logo pentru prima pagina
 
 
 
Gradinite Constanta
 
Articol
 
Dezvoltarea copilului de la varsta de trei ani la varsta de zece ani
 
generalitati
 
 

 

Dupa nastere, ritmul dezvoltarii este mai viu in primii 2- 3 ani, iar intre 7-10 ani perioada de dezvoltare este mai lenta, dupa care se observa un stadiu de crestere intensa staturala si ponderala, care apare mai devreme la fete cu 1-2 ani decat la baieti.

Anual, prescolarii cresc in inaltime cu aproximativ 5-6 cm iar in greutate cu 1,5-2 kg.

Cifrele se reduc pentru copiii din mediul rural, cu 2-3 cm la inaltime si 0,6-1,2 kg la greutate.  

Ritmul de crestere este accelerat intre 5 si 7 ani , iar intre 3 si 5 ani, cresterea este mai lenta.

La 6 - 7 ani se dezvolta si musculatura mainii, muschii flexori se dezvolta mai accentuat spre deosebire de muschii extensori ce se dezvolta mai lent.

Forta de contractie a musculaturii este mai mare la baieti spre deosebire de fete insa, manuirea obiectelor este mai dezvoltata la fete decat la baieti.
 
Intre 3 si 6 ani precizia miscarilor se imbunatateste iar rapiditatea in executia miscarilor creste dupa 6 – 7 ani.
 
Copilul prescolar suporta mai greu efortul muscular static impus de pastrarea pozitiei sezand nemiscat in banca sau pe scaun, ca si pozitia in picioare, timp mai indelungat.
 
Aceste pozitii il obosesc si de aceea este necesara schimbarea frecventa a pozitiei, prin miscare, deplasare, joc, diverse alte activitati.

Nevoia de apa a unui copil este mai mare decat a unei persoane mature. Prescolarul suporta greu lipsa apei. Un copil de 5-6 ani are nevoie de 1200 cm3 de apa zilnic. 

Din cauza faptului ca prescolarul are posibilitati reduse in a-si mentine constanta temperatura proprie la schimbarile termice ale mediului exterior, acesta raceste usor si se supraincalzeste usor. Astfel se explica racelile contractate frecvent de copiii aflati la aceasta varsta.

In primii 5 ani de viata, sistemul nervos se dezvolta intens. Maturizarea sistemului nervos central depinde insa de cresterea numarului de sinapse si de perfectionarea procesului de mielinizare si nu de cresterea in volum a celulelor, tocmai de aceea se considera ca adevarata maturizare a sistemului nervos central are loc in jurul varstei de 10 ani.

De la 3 la 7 ani SNC se maturizeaza progresiv si se constata reducerea timpului de latenta a reactiilor la stimulii auditivi si vizuali. Reactiile motorii sunt mai prompte la fete. SNC este perturbat de oboseala, zgomot, boala, elemente care determina o excitabilitate marita si  scaderea randamentului.

In aceasta perioada se perfectioneaza capacitatea de a analiza formele, dimensiunile, culorile si relatiile spatiale ale obiectelor. De la 5 la 6 ani prescolarul poate situa obiectele din spatiu prin raportare la propria schema corporala : sus, jos, la stanga, la dreapta.
 
Reprezentarile de timp sunt difuze pana 3-4 ani, abia la 5-6 ani copilul incepe sa foloseasca corect notiunile de : azi, maine, ieri.

Dupa varsta de 3 ani dezvoltarea psihointelectuala se confirma atat in sens aditiv- acumuleaza reprezentari sau notiuni privitoare la mediul extern si se constata ca au loc restructurari prin intrarea in joc a unor senzatii constiente despre eu-l propriu. In aceasta perioada de tranzitie pot avea manifestari mai mult sau mai putin violente in functie de particularitatile temperamentului copilului sau de greselile educative ale parintilor sau ale educatorilor.

Astfel, copiii cu un temperament activ – tip de sistem nervos puternic, echilibrat sau neechilibrat – pot prezenta manifestari de incapatanare sau opozitionism.

Copiii pasivi – tip de sistem nervos slab- manifesta un dezacord tacut, prezinta stari de deprimare, devin fricosi, plangaciosi, sau dau semne de regres psihic, incepand sa prezinte o vorbire infantila si incontinenta de urina. Exista evident si copii care trec asimptomatic prin aceasta perioada – «  o prima pubertate ».

In niciunul dintre cazuri nu e vorba despre un deficit sau o tulburare de personalitate. De obicei, manifestarile acestei prime crize fiziologice dispar dupa cateva luni.
 
 
 
 
 
______________________________
 
 
 
 

 

www.gradinite.particulare.ro va prezinta: gradinite constanta,gradinite private constanta,gradinite particulare constanta,gradinita constanta, gradinita privata constanta,gradinita particulara constanta,scoala constanta,scoli constanta,summer school constanta,after school constanta, centru educational constanta,cresa constanta,crese constanta,loc de joaca constanta,centru de studiu constanta,ateliere de creatie constanta,atelier de creatie constanta,limbi straine pentru copii constanta,work shop constanta,meditatii copii constanta,muzica copii constanta,pictura copii constanta
Pe site www.gradinite.particulare.ro gasiti detalii despre:Centru educational Constanta pentru copii de la 1 an , Gradinite din Constanta - Gradinite particulare din Constanta: Gradinita Cambridge Constanta, Gradinita Colibri Constanta, Gradinita Gamex, Gradinita Casuta din Padure, Cresa Gradinita Kitybity, Gradinita Casuta cu povesti Constanta,  Gradinita Spectrum Constanta, Gradinita La Nouvelle Generation Constanta, Gradinita  Brancoveneasca Constanta,Gradinita Champions Constanta, Gradinite cu program de vara Constanta- Gradinita de vara Micul Brancovean din Constanta, Gradinite cu program saptamanal Constanta,Gradinite din Constanta - Gradinite de stat din Constanta - gradinite cu program normal Constanta,gradinite cu program prelungit Constanta, Scoli din Constanta - Scoli particulare din Constanta: Scoala Brancoveneasca Constanta, Scoala Petre Ispirescu Constanta, Scoala Cambridge Constanta, Scoala Spectrum Constanta, Scoala La Nouvelle Generation Constanta, Scoala Primara Particulara Colibri Constanta,Scoli de vara Constanta:Scoala de vara Micul Brancovean Constanta Locuri de joaca din Constanta:Loc de joaca Strumfii Land Constanta, Loc de joaca Kiddy Dady Constanta After school din Constanta: After school Paradisul Verde al copiilor Constanta, After school Little Kids Constanta, Sezen Stil Constanta, After school Clubul Istetilor Constanta, After school Scoala Brancoveneasca Constanta,after school Constanta.Crese din Constanta, Animatori pentru petreceri din Constanta: Clovnul Sica si trupa  Ciresarii Constanta,clovn Constanta Club de dans Constanta Black Sea – stiinta miscarii pentru copiii dumneavoastra Cabinet terapii alternative Constanta: Biorezonanta,Medicina estetica Timp liber: Program teatru pentru copii, Poezii pentru copii, Povesti pentru copii Cantece pentru copii, Poze de colorat pentru copii, Evenimente,Spectacole, Concerte. Papusi pentru copii Aradeanca,Libraria Constanta-Libraria Brancoveneasca-Sfintii Martiri Brancoveni Constanta.